Sivuston tekninen laatu on meille kunniakysymys. Pyrimme tekemään jokaisen sivuston kuin se olisi oma.
Tämän takia julkaisemme jokaisesta työstä julkisen puolueettoman arvosanan. Arviointiin käytämme Hubspotin kehittämää Website grader -palvelua. Toki tulosta ei kannata tuijottaa turhan mustavalkoisesti, vaan lukea tuloksista tarkemmin mitä asioita siellä on testattu. Noin 80 pisteen tulos on jo todella hyvä. Vastaavassa Googlen page speed -testissä hyvin toimiva sivusto voidaan saavuttaa jo noin 60 pisteellä.
WordPress-kehityksessä käytämme uusimpia tekniikoita ja työkaluja, joista voit lukea alta lisää.
Sivusto/Teemakehitys
Sivustokehityksen peruskivenä tekemissämme projekteissa on Bedrock WordPress boilerplate. Tällä saavutetaan huomattavia tehokkuusetuja perinteiseen WordPress-asennukseen verrattuna.
Bedrockin etuja ovat mm.:
- WP-lisäosat ja -ydin voidaan hallita näppärästi ns. composerin avulla
- WordPressin konfigurointiin tarvittavat tiedot hallitaan ns. dotenv-ympäristöllä, jolloin kehitys- ja tuotantoympäristön konfigurointi on helpompaa
- Parempi tietoturva
Teemakehityksellä tarkoitetaan asiakkaalle tehtyä, täysin räätälöityä teemaa. Emme käytä valmisteemoja! Ai miksikö emme? Esim. Digitoimisto Dudella on loistava artikkeli asiasta.
Käytämme teemakehityksessä omaa pohjateemaa (saatavilla ilmaiseksi GitHubissa), joka muokataan projektin aikana asiakkaalle sopivaksi. Teemassa luodaan ns. moottori käytetylle sivustolle eli luodaan sivupohjat, määritellään halutut ominaisuudet, rekisteröidään valikot ja vimpaimet, sekä tehdään front end- ja back end -määritykset.
Yksinkertaistettuna voi ajatella, että WP-ydin on kaikki se, mitä löytyy auton konepellin alta, teema määrittelee kojelaudan ja kaiken sen miltä auto näyttää ulospäin. Mahdolliset WP-lisäosat ovat auton lisävarusteita.
Teemassamme käytetään mm.:
- SASS CSS-buildaukseen
- ES6 javascript-kehitykseen
- Yarn javascript/css-riippuvuuksiin
- Webpack js/css-buildaukseen
Näillä tekniikoilla nopeutetaan teemakehitystä huomattavasti.
Sivustolle asennettavat lisäosat valitaan asiakkaan tarpeiden mukaan.
Kehitys- ja tuotantoympäristöt
Lokaalissa kehitysympäristössä käytämme Vagrantia ja tarvittavat tietokantamuutokset hoituvat WP-CLI:llä.
Tuotantoympäristössä turvaudumme suomalaiseen osaamiseen – Seravon WP-palvelun palvelimet toimivat moitteetta ja asiakaspalvelu hoituu ripeästi. Toki sivusto voidaan asentaa myös asiakkaan valitsemaan webhotelliin.
Versionhallinta / Git / Deploy
Sekä asiakas-, että omien projektien koodit sijaitsevat Bitbucketissa. Tästä voidaan poiketa asiakaskohtaisesti, eli voimme käyttää myös asiakkaan valitsemaa git-repoa.
Deploy-prosessiin, eli miten koodi saadaan asiakkaan palvelimelle, on käytössä Capistrano. Capistranon avulla haluttu koodi saadaan asiakkaan palvelimelle nopeasti ilman manuaalista työtä. Lisäksi jonkin asian mennessä vikaan, voidaan softa ”rollata” takaisin edelliseen versioon yhdellä komentorivin käskyllä.
Joissakin tapauksissa koodin deploy-prosessi voidaan hoitaa myös käsipelillä FTP-yhteyden yli. Tosin tätä ei suositella vähänkään isompien projektien kanssa.
Analytiikka
Toimitetusta teemasta löytyvät aina omat asetukset, joilla voidaan aktivoida Googlen tag manager. Autamme myös mahdollisissa tag managerin konfigurointiasioissa ennen sivuston julkaisua ja sen jälkeen. Jos asiakas haluaa käyttää ainoastaan Googlen analytics-työkalua, niin sekin onnistuu.
Tosin, suosittelemme aina asiakasta ottamaan käyttöön nimenomaan tag managerin, koska sillä pystyy suhteellisen pienellä opiskelulla rakentamaan konversiopisteitä ynnä muita analytics-eventtejä ilman koodaamistaitoja.